Zdrave namirnice zivotinjskog porekla

Uzgojem kokosaka, patki, gusaka, curki i fazana bavi se skoro svako domacinstvo u Vojvodini i sire.

Article Card image

Prisutnost zivinarstva na nasim pdrucjima poznato je od davnina i cini se da ova grana stocarstva najlakse i najbolje ide od ruke svim nasim stanovnicima narocito iz seoskih podrucja.

Proizvodi bavljenja zivinarstvom su i te kako trazeni i prodavani na trzistu a to se kada je rec o kokoskama najvise odnosi na meso i jaja. Koke nosilje na godisnjem nivou daju skoro 300 komada jaja. Do procesa klanja podmladaka zivine neophodno je da prodje jako kratak vremenski period otprilike i do 5,6 nedelja. Tezina pileta za prodaju ne sme biti manja od 0.9 kilograma dok je neka optimalna tezina izmedju 2,5 i 3 kg.

Sve je vise prisutna domaca zivina na prodaju na pijacama kod pijacnih prodavaca gde domaca zivina zbog svog kvaliteta moze imati i nesto vecu cenu od uobicajene. To samo govori da je rec o kvalitetnom mesu ili jajima u sta se i te kako mozete uveriti konzumiranjem ovih proizvoda.

Verujemo da svaka domacica koja posecuje pijace vec odavno ima svog dobavljaca kako sira, povrca tako i ostalih namirnica pa izmedju ostalog i jaja i pileceg mesa itd.

Veoma je vazno voditi racuna o namirnicama koje kupujemo i upotrebljavamo narocito kod dece i mladjih osoba u razvoju jer je sve vise nekvalitetne hrane i vestackih instant proizvoda koji ne sadze ni vitamine ni druge pozitivne supstance za nas organizam.

Business

Related Article